top of page

Het verhaal van Willems klant

2020-10-21_111029_3-2.jpg

‘Iedere zaterdag breng ik een bezoekje bij Visspecialist de Graaf. Vaak rond een uurtje of twee. Vaste stek. De jongeman maakt een lekker harinkje voor me schoon en de dames zorgen voor een bakje kibbeling. Ik ouwehoer wat met de jongeman en werk ondertussen het harinkje naar binnen. En zo gaat het week in week uit.’ Begint Willems klant met vertellen.  

 

‘Zoals de slogan ‘nobody better’ al zegt, vind ook ik dat de haring en de kibbeling bij geen ander bedrijf beter is. Daarom ben ik natuurlijk al zo’n 40 jaar klant, als het niet langer is. Naast de prijs, van 1 gulden naar 2 euro voor een haring, is er een hoop veranderd in deze 40 jaar.’ Vertelt de vaste klant. ‘Nu staan ze met een moderne verkoopwagen, maar ik weet nog goed dat ze met een simpel kraampje zonder enige koeling stonden. En volgens mijn ouders kwam Lammert vroeger zelfs visventen met zijn motorbakfiets langs ons huis. Ik vind het prachtig om te zien en te horen wat voor ontwikkeling het bedrijf heeft doorgemaakt.’  

 

‘Naast dat ik kom voor de lekkere producten die ze verkopen, kom ik ook voor de gezelligheid. Ik ken de eigenaren al jaren en andersom kennen zij mij ook. Vandaag de dag word ik aan de kraam zelfs geholpen door een kleinkind van Willem of ook wel achterkleinkind van Lammert. Één grote familie.’ Vertelt de klant met bewondering.   

2020-10-21_111029_3.jpg
2020-10-21_111029_5-2.jpg
bottom of page