top of page

Provençaalse mosselen

Voor 2 personen

Ingrediënten

  • 2 kg mosselen panklaar

  • 2 el olijfolie

  • 4 sjalotjes, gesnipperd

  • 2 teentjes knoflook, geperst

  • ½ el tijm, fijngehakt

  • ½ el basilicum, fijngehakt

  • 4 gedroogde tomaten op olie, in stukjes

  • 4 tomaten ontveld, zonder zaadjes, in blokjes

  • 50 g zwarte olijven zonder pit, gehakt

  • zwarte peper, versgemalen

  • mespuntje mosterd

  • 1½ dl witte wijn

  • 3 el peterselie, fijngehakt

Omschrijving

  1. Verhit de olijfolie in een wok en fruit de sjalotjes. Voeg knoflook, tijm, basilicum, gedroogde tomaten en verse tomaten toe en roerbak 3 minuten. Schep de olijven erdoor en voeg peper en zout naar smaak toe.

  2. Verwarm de witte wijn in een ruime pan. Voeg de mosselen toe, leg het deksel erop en breng alles aan de kook. Kook de mosselen 6-8 minuten tot alle mosselen openstaan, schud de pan regelmatig.

  3. Schep de mosselen in warme diepe borden. Giet 2 dl van het mosselkookvocht bij de Provençaalse saus. Kook deze iets in en schenk de saus over de mosselen. Bestrooi het gerecht met peterselie.

  4. Serveer er stokbrood of friet en een salade bij.

 

bottom of page