Provençaalse mosselen
Voor 2 personen
Ingrediënten
-
2 kg mosselen panklaar
-
2 el olijfolie
-
4 sjalotjes, gesnipperd
-
2 teentjes knoflook, geperst
-
½ el tijm, fijngehakt
-
½ el basilicum, fijngehakt
-
4 gedroogde tomaten op olie, in stukjes
-
4 tomaten ontveld, zonder zaadjes, in blokjes
-
50 g zwarte olijven zonder pit, gehakt
-
zwarte peper, versgemalen
-
mespuntje mosterd
-
1½ dl witte wijn
-
3 el peterselie, fijngehakt
Omschrijving
-
Verhit de olijfolie in een wok en fruit de sjalotjes. Voeg knoflook, tijm, basilicum, gedroogde tomaten en verse tomaten toe en roerbak 3 minuten. Schep de olijven erdoor en voeg peper en zout naar smaak toe.
-
Verwarm de witte wijn in een ruime pan. Voeg de mosselen toe, leg het deksel erop en breng alles aan de kook. Kook de mosselen 6-8 minuten tot alle mosselen openstaan, schud de pan regelmatig.
-
Schep de mosselen in warme diepe borden. Giet 2 dl van het mosselkookvocht bij de Provençaalse saus. Kook deze iets in en schenk de saus over de mosselen. Bestrooi het gerecht met peterselie.
-
Serveer er stokbrood of friet en een salade bij.