Gegrilde tonijn met groente noedels
Voor 4 personen
Ingrediënten
-
4 moten tonijn à 150 g
-
250 g noedels
-
4 el olie
-
350 g groene asperges
-
200 g doperwten (diepvries)
-
3 el sojasaus
-
sap van 1 limoen
-
2-3 el gembersiroop
-
2 tl sesamzaad, geroosterd
-
½ bosje koriander, grofgehakt
Omschrijving
-
Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Dep de moten tonijn droog met keukenpapier. Bestrijk ze aan beide kanten met 2 el olie en bestrooi met zout en peper.
-
Verhit 2 el olie in een wok. Bak de asperges al omscheppend 3 minuten op hoog vuur. Voeg de erwten toe en bak 2 minuten.
-
Verhit intussen de grillpan. Gril de tonijn in 1-2 minuten per kant bruin en vanbinnen rosé en sappig. Breng de groenten op smaak met de sojasaus, het limoensap en de gembersiroop.
-
Giet de noedels af, voeg ze toe aan de groenten en bak nog 1 minuut. Verdeel de noedels over 4 kommen. Leg er de tonijn bij en bestrooi met het sesamzaad en de koriander.